Klantenservice
+31 166 611 139
5 / 5
100% van 100
Toon alles 20 reviews
Zoeken

Momenteel is onze showroom gesloten t/m vrijdag 8 december.
Profiteer van 10% korting met de code 'december10'. PVC vloeren zijn uitgesloten van de kortingsactie.

MDF plinten bestellen? 7 redenen om het niet te doen!

Op zoek naar MDF vloerplinten? Waarschijnlijk heeft u al een enorm aanbod gezien bij verschillende aanbieders. We leggen u graag uit aan de hand van 7 punten waarom u beter niet voor MDF kunt kiezen maar voor hoogwaardige kunststof vloerplinten!

 

1. MDF kan slecht tegen vocht

Gewone MDF is niet vochtbestendig, dit houdt in dat het MDF water absobeert en daardoor uitzet. Ook gelakte en groene 'vochtbestendige' MDF zal na verloop van tijd water op kunnen nemen en uitzetten.
 
 

2. Veroorzaakt veel stof

Het zagen en schuren van MDF levert veel stof op. Het zaagsel en stof kan formaldehyde bevatten, dit is een grondstof van de hars in het MDF. Formaldehyde komt vrij als giftige gas op het moment dat u de plinten zaagt of schuurt en kan vervelende gezondheidsklachten opleveren zoals hoofdpijn, benauwdheid en geïrriteerde slijmvliezen.

 

3. MDF absobeert veel verf

Onbehandeld MDF vereist een goede grondlaag alvorens u de plinten in de gewenste kleur kunt gaan aflakken. Het nadeel van onbehandeld of gegrond MDF is dat het materiaal veel verf absobeert. Ook moeten de plinten vooraf goed ontvet worden om een goede hechting van de verf te krijgen.

 

4. Zwaar in gewicht

MDF is een relatief zwaar product. Dit komt omdat MDF geperst materiaal is, bestaande uit houtvezels en hars.

 

5. MDF heeft lage stootbestendigheid

De MDF vloerplinten kunnen bij normaal gebruik best een stootje hebben, maar op den duur blijven de plinten niet meer mooi. Bijv. met stofzuigen zullen de plinten ook eens geraakt worden en daardoor beschadigen.

 

6. Trekt snel krom

Omdat MDF zo gevoelig is voor vocht en hitte is de kans erg groot dat de vloerplinten gaan kromtrekken.

 

7. Geen milieuvriendelijk product

Bij de productie van MDF wordt hars gebruikt dat meestal formaldehyde bevat, dit gas komt vrij als er vloerplinten van gemaakt worden en op het moment dat u wellicht de plinten gaat zagen en schuren. Het giftige formaldehyde is schadelijk voor u en het milieu!

 

STYQX woonprofessionals heeft het perfecte alternatief!
Na het lezen van de 7 nadelen weet u misschien niet welk soort vloerplint u beter kunt kiezen dan MDF plinten. Gelukkig hebben wij het perfecte alternatief. In ons assortiment heeft u ruime keuze uit de kunststof plinten van het merk Orac Decor. U kunt kiezen uit allerlei moderne en klassieke plinten. Natuurlijk hebben we ook ruime keuze in verschillende flexibele- en overzetplinten.

Orac Decor plinten hebben alleen voordelen ten opzichte van MDF plinten. Naast het feit dat de vloerplinten op een milieuvriendelijke manier geproduceerd zijn van Purotouch® (PU) of Duropolymer® (PE) hebben ze goede eigenschappen. Zo zijn de plinten vochtbestendig en stootbestendig. Door de ongevoeligheid voor vocht zullen de plinten die op de juiste manier gemonteerd zijn niet vervormen en ook niet kromtrekken.

Orac Decor plinten worden standaard geleverd met een witte grondlaag waardoor ze direct schilderklaar zijn. Misschien is het meest prettige nog wel dat de plinten lichtgewicht zijn. En niet te vergeten: de plinten zijn stofvrij te verwerken.
 

De keuze is aan u!
Een goedkope MDF plint met veel nadelen of een mooie duurzame kunststof plint tegen een aantrekkelijke prijs? Geen moeilijke keuze toch?