Incl.
BTW
Klantenservice
+31 166 611 139
5 / 5
100% van 100
Toon alle 28 reviews
Zoeken

Deze week geven we je een leuke korting om de klus voordelig te klaren.
Profiteer nu van 10% korting op je aankoop met de code: zomer10. Reeds afgeprijsde producten uitgesloten. Actie loopt tot 14-07-2024.

Op zoek naar mooie MDF vloerplinten? Waarschijnlijk heb je al een enorm aanbod gezien bij verschillende aanbieders. We leggen je graag uit waarom je beter voor vochtbestendige en volledige recyclebare kunststof plinten kunt kiezen dan voor (V313) MDF vloerplinten.

MDF plinten versus Kunststof plinten

  • Vochtbestendigheid - Gewoon MDF is niet vochtbestendig, dit houdt in dat het MDF water absobeert en daardoor uitzet. Ook reeds gelakte en groene MDF (V313) zal na verloop van tijd water op kunnen nemen en gaan uitzetten. Het voordeel van kunststof plinten is dat ze totaal ongevoelig voor vocht zijn.

  • Verwerking - Het zagen en schuren van MDF levert veel stof op. Het zaagsel en stof bevat formaldehyde, dit is een grondstof van de hars in het MDF. Formaldehyde komt vrij als giftige stof op het moment dat je de plinten zaagt of schuurt en levert gezondheidsklachten op zoals hoofdpijn, benauwdheid en geïrriteerde slijmvliezen. Kunststof plinten zijn geheel vrij van giftige stoffen.

  • Schilderen - Onbehandeld MDF vereist een goede grondlaag voordat je de plinten in de gewenste kleur kunt gaan aflakken. Het nadeel van onbehandeld of gegrond MDF is dat het materiaal veel verf absobeert. Ook moeten de plinten vooraf goed ontvet worden om een goede hechting van de verf te krijgen. Kunststof plinten zijn al voorzien van een witte primer waardoor je al meteen kunt gaan schilderen zonder dat je de plinten eerst nog moet voorbehandelen.

  • Gewicht - Het materiaal MDF is een relatief zwaar. Dit komt omdat MDF gemaakt is van geperst materiaal, onder andere houtvezels en hars. Kunststof plinten zijn gefabriceerd van het lichtgewicht grondstof polyetheen (PE) en daardoor erg handzaam en prettig te verwerken.

  • Stootbestendigheid - De MDF vloerplinten kunnen bij normaal gebruik best een stootje hebben, maar op den duur blijven de plinten niet meer mooi. Bijv. met stofzuigen zullen de plinten ook eens geraakt worden en daardoor beschadigen. Kunststof vloerplinten zijn stootbestendig en zijn daarom een betere keuze dan MDF plinten.

  • Stabiliteit - Omdat MDF gevoelig is voor vocht en hitte is de kans erg groot dat de vloerplinten na verloop van tijd gaan werken of uitzetten. De kunststof plinten blijven in jou huis stabiel en zullen niet gaan kromtrekken.

  • Milieuvriendelijk - Bij de productie van MDF wordt hars gebruikt dat formaldehyde bevat, deze giftige stof komt vrij als er vloerplinten van gemaakt worden en op het moment dat je de plinten gaat zagen en schuren. Het giftige formaldehyde is schadelijk voor jou en het milieu! Kunststof plinten bevatten geen giftige stoffen en zijn 100% recyclebaar.

Milieuvriendelijk alternatief voor MDF plinten

Na het lezen van de verschillen weet je misschien niet welke vloerplint je beter kan kiezen dan MDF plinten. Gelukkig hebben wij het perfecte alternatief die ook nog eens goed is voor jou gezondheid en het milieu. In ons assortiment heb je een ruime keuze uit de kunststof plinten met verschillende hoogtes en diktes. Je kan kiezen uit allerlei moderne en klassieke plinten. Natuurlijk hebben we ook ruime keuze uit verschillende flexibele plinten voor gebogen muren en overzetplinten om toe te passen in combinatie met een bestaande plint.

Plinten van het merk Orac hebben alleen voordelen ten opzichte van MDF plinten. Naast het feit dat de vloerplinten op een milieuvriendelijke manier geproduceerd zijn Duropolymer® (PE) hebben ze goede eigenschappen. Zo zijn de plinten vochtbestendig, stootbestendig en 100% recyclebaar. Door de ongevoeligheid voor vocht zullen de plinten die op de juiste manier gemonteerd zijn niet vervormen en ook niet kromtrekken.

Orac plinten worden standaard geleverd met een witte grondlaag waardoor ze direct schilderklaar zijn. Misschien is het meest prettige nog wel dat de plinten lichtgewicht zijn. En niet te vergeten: de plinten zijn stofvrij te verwerken.
 

Bestel milieuvriendelijke plinten bij STYQX

Een goedkope MDF plint met veel nadelen of een mooie duurzame kunststof plint tegen een aantrekkelijke prijs? Geen moeilijke keuze toch?