Materialen

Hoge kwaliteit gegarandeerd

De producten zijn er in verschillende materialen. Onder andere zijn de producten van Purotouch® of Duropolymer® gemaakt. Ook is een groot aantal kroonlijsten, wandlijsten en plinten verkrijgbaar in een flexibele Purotouch®. De grondstoffen zijn hoogwaardige polymeren die de sterkte, verwerkbaarheid en kwaliteitskenmerken van kunststof combineren met de uitstraling van hout of gips.

Purotouch®
Een kwalitatieve polyurethaan van hoge densiteit maakt de scherpe details mogelijk. Exclusiviteit en creativiteit, staat voor een volledig assortiment met een grote visuele indruk. Diepe reliefs en scherpe randen voor een optimal design. Purotouch® is ook geschikt voor buiten en in vochtige ruimtes, de producten dienen wel met een kwalitatieve buitenverf overschilderd te worden. Veel profielen kunnen in flexibele versie geleverd worden. Geprimed, voor een glad en mat oppervlakte met goede verfhechting en makkelijk te overschilderen met een kwaliteitsverf, voor de UV-bestendigheid.

Duropolymer®
Geёxtrudeerde en impactbestendige polystyreenmix van hoge densiteit die randscherpe lijnen en fijne weergave van alle details mogelijk maakt. Ook Duropolymer® is geschikt voor buiten en in vochtige ruimtes, de producten dienen wel met een kwalitatieve buitenverf overschilderd te worden. De producten zijn schokbestendig en bestendig tegen meeste algemene oplosmiddelen en water. Geprimerd, voor een glad en mat oppervlakte met goede verfhechting en makkelijk te overschilderen met een kwaliteitsverf, voor UV-bestendigheid.

De materialen kunnen stofvrij verwerkt worden en zijn schuur- en reinigbaar. De ondergrond dient vlak, droog en vetvrij te zijn voor de montage van de producten, maar ook vrij van mogelijk loszittende delen, zoals bijvoorbeeld behang. Hierna kunnen de materialen makkelijk geschilderd worden, doordat er al een primer aanwezig is.